Nasze projekty w fundacji
Pracujemy nad różnymi projektami. Jesteśmy również otwarci na nowe propozycje. Masz pomysł? Stwórz z nami nowy projekt

W chwili obecnej trwają prace nad czterema głównymi projektami. Jeżeli jesteś osobą, która chciałaby pomóc w ich realizacji lub też chciałbyś być beneficjentem naszych działań, to zapraszamy do kontaktu z nami.

Projekty mogą być też Twoje!

Jeśli masz jakiś ciekawy pomysł na projekt i chciałbyś go realizować, to możesz zrealizować go z nami. Jako organizacja pozarządowa posiadamy wiele instrumentów do działania, które pozwalają osiągać cele społecznie użyteczne.

Dlaczego warto realizować projekty bhp z Fundacją?

Bezpieczeństwo i zdrowie w miejscu pracy to kluczowe kwestie dla każdej organizacji. W dobie dynamicznych zmian regulacji oraz rosnącej świadomości pracowników, ważne jest, by być na bieżąco z obowiązującymi normami i standardami. Ale nie tylko przepisy skłaniają do współpracy z fundacjami bhp. Współczesne podejście do biznesu podkreśla również znaczenie społecznej odpowiedzialności biznesu (CSR). Poniżej przedstawiamy, dlaczego warto realizować projekty bhp z fundacją, również w kontekście CSR (link do zbioru informacji o CSR na stronie PARP).

Profesjonalizm i doświadczenie

Fundacja skupia specjalistów z wieloletnim doświadczeniem w dziedzinie bezpieczeństwa pracy. Realizując projekty bhp z taką organizacją, masz pewność, że korzystasz z najnowszej wiedzy i najlepszych praktyk.

Dostosowanie do indywidualnych potrzeb

Każda organizacja jest inna i ma swoje specyficzne potrzeby. Fundacja nasza ma doświadczenie w tworzeniu spersonalizowanych rozwiązań, które idealnie pasują do konkretnej działalności i specyfiki branży.

Szkolenia i edukacja

Oprócz projektów mających na celu poprawę np. infrastruktury i procedur, fundacja oferuje również szkolenia dla pracowników wszystkich szczebli. Dzięki temu można podnieść świadomość i kompetencje zespołu w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy (bhp).

Koszty

Korzystanie z usług fundacji może być bardziej opłacalne niż korzystanie z usług innych firm z branży bhp. Cały wypracowany przez nas zysk jest przeznaczany na realizację celów statutowych (wykonywanie bezpłatnego wsparcia organizacji trzeciego sektora – nasz Zarząd i Rada Fundacji nie pobiera wynagrodzenia za pracę na rzecz naszej fundacji). Ponadto dostajesz dostęp do wiedzy i doświadczenia całego zespołu specjalistów, często za część komercyjnej ceny.

Aktualność informacji

Regulacje dotyczące bhp są często aktualizowane. Fundacje BHP śledzą wszystkie zmiany i są w stanie szybko dostosować projekty do nowych wymogów, co pozwala firmie na bieżąco spełniać wszystkie obowiązujące normy.

Pozytywny wizerunek Twojej organizacji

Współpraca z naszą Fundacją może przynieść korzyści w zakresie wizerunku firmy. Pokazuje ona, że przedsiębiorstwo traktuje poważnie kwestie bezpieczeństwa i dba o dobro swoich pracowników, a ty wspierasz organizcję pozarządową!

Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)

Realizując projekty bhp z naszą fundacją, organizacje nie tylko dbają o bezpieczeństwo swoich pracowników, ale również realizują cele społecznej odpowiedzialności biznesu. Współpraca z naszą fundacją może być jednym z elementów strategii CSR, pokazując zaangażowanie przedsiębiorstwa w tworzenie lepszego i bardziej bezpiecznego środowiska pracy.

Projekty + Fundacja + CSR

Realizacja projektów BHP z fundacją to inwestycja w przyszłość firmy. Gwarantuje nie tylko zgodność z obowiązującymi regulacjami, ale także bezpieczeństwo i zdrowie pracowników, co przekłada się na większą efektywność i lepsze relacje w zespole. Współpraca z fundacją bhp w kontekście CSR dodatkowo potwierdza zaangażowanie firmy w działania na rzecz społeczności i środowiska, co może przynieść wiele korzyści wizerunkowych.